Агрохолдинг "Укрлендфармінг" розраховує залучити понад $250 млн від продажу 4-6% акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агрохолдинг "Укрлендфармінг" розраховує залучити понад $250 млн від продажу 4-6% акцій

Кредит&Депозит
313
Найбільший за розміром земельного банку український агрохолдинг “Укрлендфармінг” розраховує залучити понад $250 млн від продажу 4-6% своїх акцій.
“Мі плануємо $250 млн плюс (залучити – ред.), все залежить від оцінки ринку. Оголосили маркетинг, плануємо його за 10 днів закрити”, – повідомив журналістам у Києві у вівторок глава ради директорів і власник компанії Олег Бахматюк.
Він уточнив, що компанія веде переговори з відомими у світі великими міжнародними фондами.
О.Бахматюк також повідомив, що не планує в поточному році активно нарощувати земельний банк.
За його словами, компанія отримала хороші показники урожаю, показник вологості зерна набагато нижчий, ніж торік, але ціни на нього дуже низькі.
“Цього року ми не запустили цукрові заводи, це була вдала стратегія виходячи з ціни на цукор”, – сказав власник компанії.
Як повідомлялося, “Укрлендфармінг” знаходиться на стадії переговорів з потенційними інвесторами з питання залучення приватного фінансування шляхом випуску привілейованих акцій холдингової компанії Ukrlandfarming Plc (Кіпр). Згідно з повідомленням агрохолдингу, мета і терміни угоди відповідають його планам щодо збільшення бази акціонерів перед здійсненням планованого первинного публічного розміщення акцій (IPO).
“Укрлендфармінг”, за його даними, є найбільшим агрохолдингом в Євразії. Займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, цукру, розведенням великої рогатої худоби, дистрибуцією техніки, добрив і насіння. Земельний банк холдингу становить близько 670 тис. га, більшість активів знаходиться в Центральній і Західній Україні.
Основним власником агрохолдингу є глава його ради директорів О.Бахматюк. Крім того, міноритарним власником з часткою близько 5% є найбільший у світі сировинний трейдер Cargill.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас