Валютна стабілізація під питанням: незважаючи на 2 прийдешні інтервенції, НБУ може відмовитися від продажу валюти в каси банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютна стабілізація під питанням: незважаючи на 2 прийдешні інтервенції, НБУ може відмовитися від продажу валюти в каси банків

Валюта
6440
29 жовтня Нацбанк продаватиме за єдиним курсом для населення до $ 100 млн-для підкріплення кас банків, а 31 жовтня – до $ 200 млн для потреб компаній-імпортерів, говориться в листі НБУ № 19-103 / 62549.
При цьому регулятор вперше обмежив максимально допустимий обсяг покупки кожної фінустанови: заявка кожного окремого взятого банку на покупку валюти для людей не зможе перевищувати 20% інтервенції ($ 20 млн.), а для підприємств – 10% (ті ж $20 млн.). Обидві інтервенції Нацбанку проводитимуться на умовах «том», тобто валюта надійде на рахунки банків 30 жовтня і 3 листопада, відповідно.
Водночас, в ЗМІ з’явилася інформація про те, що якщо ситуація на ринку залишиться стабільною, НБУ не гарантує проведення інтервенцій по підживленню кас банків. Про це повідомило джерело в НБУ.
«Найближчим часом ми, можливо, дійсно не будемо проводити інтервенції, оскільки ситуація на валютному ринку ніби як стабілізується. Але поки це не 100% рішення », – повідомив співрозмовник.
Нагадаємо, що останні кілька тижнів НБУ продає банкам валюту для продажу населенню. Щотижневі інтервенції на ці цілі становлять до $ 100 млн.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас