Мінфін: Україна піде шляхом реформ, і вони відбудуться вже у цьому році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Україна піде шляхом реформ, і вони відбудуться вже у цьому році

Казна та Політика
935
Міністр фінансів Олександр Шлапак виступив перед учасниками першої міжнародноїінвестиційної конференції «A Fresh Look at Ukraine». Першочергово Міністр подякував інвесторам запідтримку України.
«Хочу подякувати всім інвесторам, які прибули сьогодні на цю конференцію, за те, що подолали довгудорогу, щоб разом з нами оцінити ситуацію в нашій державі і зробити свої висновки щодо можливості подальшої роботи в Україні і подальшого інвестування в Україну. Ще раз вас закликаю, це буде дуже правильний крок», – звернувся Олександр Шлапак до учасників заходу.
Як зазначив урядовець, на сьогодні найбільш актуальними в Україні є дві важливі теми – це вибори тареформи. За словами Міністра, виборами до Верховної Ради фактично завершилося оновлення всієї центральної влади у державі. І результати виборів є перспективними та оптимістичними для України: партії,які за попередніми підрахунками, отримали найбільшу кількість голосів виборців, налаштовані наєвропейську інтеграцію, європейський вибір та європейські цінності.
«Я переконаний у тому, що відповідальні люди, які очолюють ці три партії, будуть свідомі того, щобстворити на сьогоднішній день як потужну коаліцію в Парламенті, так і новий Уряд, який забезпечить проведення українських реформ», – зауважив Міністр.
Олександр Шлапак звернув увагу на те, що військовий конфлікт на сході держави став серйозним викликом для України, оскільки показав усі слабкі сторони держави: «Ця війна виявила всі оголені нерви українських слабостей: української нереформованої економіки, армії, інших елементів нашого організму.Саме нереформованість держави, до якої ми підступалися 23 роки, але так і не змогли зробити цих реформ, іє причиною того, де ми знаходимось сьогодні».
Та Міністр фінансів, звертаючись до потенційних інвесторів, запевнив, що перші результати на шляху до реформ вже є.
«Перший із них, що в надскладних умовах нам вдалося втримати економічну і фінансову ситуацію вдержаві. Нам вдалося переконати наших партнерів з міжнародних фінансових організацій, що Уряд і державасьогодні готові до проведення найсильніших реформ. Від так ми отримали серйозну підтримку від цихповажних організацій», – пояснив очільник Мінфіну.
Другим результатом є напрацювання низки реформаторських пакетів законодавства. Вже прийнятий антикорупційний пакет та Закон про прокуратуру, своєї черги чекають економічні законопроекти, які вносять зміни до податкового і міжбюджетного законодавства, реформа соціального сектору.
«Україна піде шляхом реформ, Україна вагітна реформами і вони відбудуться, і почнуться вони вже уцьому році. Я у це глибоко вірю і закликаю вас вірити і підтримати нас», – наголосив наприкінці виступуОлександр Шлапак.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас