Burisma Holdings пробурила 16 газових свердловин в Україні в 2014 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Burisma Holdings пробурила 16 газових свердловин в Україні в 2014 р

Енергетика
1025
Газовидобувна компанія Burisma Holdings пробурила 16 свердловин і має намір перевиконати план по бурінню свердловин на поточний рік. Про це журналістам заявив головний виконавчий директор по українським операціям Burisma Holdings Тарас Бурдейний.
“Зараз пробурено вже 16 свердловин. На цей рік у нас був план 21 свердловина, але до кінця року план ми перевиконаємо однозначно. Якщо погода дозволятиме, то, може, буде 23 або 24 свердловини”, – сказав він.
При цьому, як відзначають в компанії, згідно з раніше затвердженою програмою розвитку Burisma Holdings, в 2015 р планується ввести в експлуатацію від 20 нових свердловин і вийти на обсяг видобутку понад 1 млрд куб. м природного газу, але через введення нового оподаткування на користування родовищами, плани отримали два варіанти результату подій.
“У зв’язку з цим на наступний рік у нас є два бюджети. Тобто, якщо закони міняються на нормальні для нас умови, то ми заклали 28 свердловин, причому 18 з них – абсолютно в нових родовищах. Якщо ж закони залишаються такі, як є , то однозначно збільшити видобуток ми не зможемо і, напевно, вже і підтримати його не зможемо. Все залежить від того, яким буде прийнятий бюджет. Якщо не будемо бурити більше 7 свердловин в рік, то зростання видобутку не буде”, – констатував Бурдейний.
Нагадаємо, Burisma Holdings завершила буріння п’ятої в поточному році свердловини на Пролетарському родовищі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас