"Укравтодору" офіційно залишилося усунути близько 36% виявлених ям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодору" офіційно залишилося усунути близько 36% виявлених ям

Казна та Політика
299
Державному агентству автомобільних доріг України («Укравтодор») залишилося усунути близько 36% від виявленого обсягу ямковості на українських автодорогах, що становить приблизно 1,6 млн кв. м ям, повідомила прес-служба відомства з посиланням на главу «Укравтодору» Сергія Підгайного.
У прес-службі відзначили, що цей показник є орієнтовним – остаточний обсяг ямковості буде встановлений за результатами осіннього комісійного огляду, який триватиме до кінця жовтня.
За словами Підгайного, усього “Укравтодор” виявив понад 4,2 млн кв. м ям на 49 тис. км доріг України загального користування, з яких 2 млн кв. м ям було виявлено на 23 тис. км доріг державного значення.
У повідомленні сказано, що дорожні підприємства та організації ліквідували близько 2,65 млн кв. м ям на 15 тис. км доріг, що складає 64% від загального обсягу ямковості.
Щоденні обсяги робіт з ліквідації ямковості складають не більше 7-9 тис. кв. м ям. На даних роботах задіяно в середньому до 80 бригад, до роботи яких залучено 4 асфальтобетонних заводи, 4 машини пневмоструйного методу, 16 навісних фрез. Водночас, відсутність необхідної кількості матеріальних ресурсів не дозволяє задіяти існуючі потужності в достатній кількості, зазначається в повідомленні.
За словами Підгайного, обмеження і неритмічне фінансування дорожньої галузі негативно позначається на темпах ремонтних робіт, а також змушує дорожні організації за відсутності достатніх обсягів матеріалів для приготування асфальтобетонних сумішей частково застосовувати при ліквідації ям матеріали без в’яжучих компонентів.
Крім того, за даними “Укравтодору”, на 1 740 км автомобільних доріг покриття відсутнє повністю, тому ремонт цих доріг можна виконати тільки комплексно. Найбільш складна ситуація зі станом доріг в західних регіонах, Миколаївській, Одеській і Харківській областях.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас