Мін'юст відкрив доступ до списку люстрованих чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст відкрив доступ до списку люстрованих чиновників

Казна та Політика
1141
Міністерство юстиції України створило і запустило у відкритий доступ на своєму сайті реєстр люстрованих чиновників. Про це повідомила прес-служба міністерства.
«Міністерство юстиції створило люстраційний реєстр. Кожен бажаючий може зайти на сайт Мін’юсту і побачити прізвища тих осіб, які були звільнені з державної служби за те, що вони не відповідають вимогам Закону про очищення влади», – повідомив міністр юстиції Павло Петренко.
За його словами, список люстрованих чиновників вже почав наповнюватися за рахунок службовців, які повинні бути звільнені в десятиденний строк з моменту набрання чинності закону.
«Перша група осіб була звільнена урядом на підставі цього закону. Зараз ми чекаємо інформацію від інших відомств, оскільки вже скоро закінчується десятиденний термін визначених законом для звільнення тих посадових осіб, які потрапляють під так звану «трудову» люстрацію», – зазначив Петренко.
Він нагадав, що міністерство вже оголосило публічний відбір кандидатів до Громадської ради при Мін’юсті, який займатиметься розглядом скарг і заяв наших громадян по конкретним держслужбовцям, які проходитимуть люстраційну перевірку.
Нагадаємо, раніше в Мін’юсті розповіли, що під «трудову люстрацію» можуть потрапити до 2 тисяч держслужбовців.
Також повідомлялося, що Кабінет міністрів люстрував 21 чиновника.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас