Україна близька до 300% девальвації, як це було в Білорусі зразка 2011 року - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна близька до 300% девальвації, як це було в Білорусі зразка 2011 року - думка

Казна та Політика
18497
Україна десь на 70% за своїми показниками нагадує Білорусь зразка 2011 року. Про це на своїй сторінці в Facebook написав виконавчий директор CASE Україна Дмитро Боярчук.
“Якщо хто не знає, тоді в Білорусі відбулася 300% девальвація з усіма наслідками. Вони стабілізувались тільки після продажу своєї ГТС Росії. Не дуже гарна історія, чи не так? Ми сьогодні дуже близькі до повторення цього «кульбіту» і чутки про те, що все може бути дуже погано недалекі від реальності. Але у нас ще є шанс. І цей шанс називається радикальний секвестр бюджету і закриття каналів емісії гривні. Тому новому (старому?) прем’єру не заздрю”, – зазначив експерт.
На його думку, варіантів для країни взагалі не залишилось. “На поточний момент валютний ринок “поламали”, на слова і “гарантії” НБУ ніхто не зважає. Тому нові спроби фінансувати бюджет чи банківську систем “гривневими вливаннями” прямою наводкою б’ють по валютному ринку і крок за кроком підводять нас до білоруського сценарію. Лукашенко у свій час відмовився визнавати проблему і чітко стояв на підтримці соціальних стандартів та індексації зарплат. Друкували гроші так, що друкарський верстат закипав. Врешті-решт проіндексовані зарплати нікому не допомогли…”, – йдеться в публікації.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас