7 речей, які середній клас в США не може собі більше дозволити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

7 речей, які середній клас в США не може собі більше дозволити

Світ
13599
Обговорюючи визначення середнього класу у США, видання The Economist наголошує: “Представники цього класу не багаті, і не бідні, вони десь посередині …” Середній клас описують в першу чергу з позиції доходу. Істотною характеристикою є володіння розумною кількістю дискреційного, тобто вільного, доходу. Люди з середнього класу не живуть впроголодь, не перебиваються від підробітку до підробітку, від сезону до сезону, як це доводиться робити бідним”.
Деякі стверджують, що найбільш розумна сума доходу американського середнього класу – це близько $54 000 на домогосподарство. Імовірно, що будь-то, хто заробляє від 25% до 75% від цієї суми є представником середнього класу.
Діана Фаррелл, яка колись була заступником директора Національної економічної ради Америки, розповіла The Economist, що на її думку дохід середнього класу починається в точці, де людина (або сім’я) має одну третину своїх доходів, що залишилися після витрат на продовольство та житло, для вільного розпорядження. Іншими словами, хтось, хто заробляє $3000 в місяць, і має $1000 після того, як здійснені виплати за іпотеку або оренду, комунальні послуги, і продуктові рахунки.
Незважаючи на дискусію щодо точного доходу домогосподарства середнього класу, у нас є уявлення про те, як виглядають такі люди – це представники робочого класу. Сучасні “буржуа” – це звичайні або кваліфіковані робітники, білі комірці та сині комірці, багато з яких стикаються з фінансовими проблемами.
Білл Махер нагадав нам кілька місяців тому, що 50 років тому найбільшим роботодавцем був General Motors, де працівники заробляли в еквіваленті $50 на годину (в сьогоднішніх грошах). Теперішній найбільший роботодавець – Walmart – платить близько $8 на годину.
Середній клас однозначно змінився. Ми зробили список речей, які середній клас вже не може собі дозволити. Ми не говоримо про розкіш на кшталт приватних літаків і яхт. Елементи цього списку – це більшою мірою основні потреби, і деякі з них навіть необхідні. Рейтинг цього списку ґрунтується на доступності та необхідності. Таким чином, елементи, які більш необхідні, мають вищий рейтинг, як і предмети, за які більшість людей не можуть заплатити.
Відпустки
Відпустка – це додаткова витрата, яку багато сімей із середнім доходом не можуть дозволити собі без шкоди для інших витрат. Опитування Statista виявило, що цього року 54% людей відмовилися від покупки дорогих товарів, як то телевізорів чи електроніки, аби мати змогу піти у відпустку. Інші приносили жертви, як зменшували або геть відмовлялись від походів у кіно (47%), в ресторани (43%), або уникали дрібних покупок, наприклад нового одягу (43%).
Нові автомобілі
Дуже небагато людей із середнім доходом можуть дозволити собі купити новий автомобіль або вантажівку. Interest.com недавно проаналізував ціни на нові легкові і вантажні автомобілі, а також середні доходи більше двох десятків великих міст, і виявили, що нові автомобілі та вантажівки були просто не по кишені більшості посередників середнього класу.
“Зараз тільки в одному великому місті [Вашингтон] сім’ї із середнім доходом можуть дозволити собі платити за нові автомобілі чи вантажівки.” Станом на 2013 рік, нові автомобілі коштують близько $32086, говориться в дослідженні. Майк Стейн, керуючий редактор Interest.com нагадує нам, що “просто тому, що ви можете справитись із щомісячними платежами, не означає, що ви повинні дозволити авто за $30000 або $40000 зжирати таку величезну частку зарплати.”
Розрахуватися з боргами
Ось статистичні дані про борги з Debt.org:
“Більше 160 мільйонів американців мають кредитні карти.”
“Пересічний власник кредитної картки має принаймні три карти.”
“В середньому, кожна сім’я з кредитною картою має більше $15000 заборгованості по кредитних картках.”
Мало того, що у нас є велика кількість боргів по кредитних картах, у нас також є студентські кредити, іпотечні кредити, автомобільні та медичні борги. Наш борг зростає швидше, ніж наші доходи, і багато працівників середнього класу мають проблеми з тим, аби залишитися на плаву. Money-Zine дослідив зростання заборгованості і зростання доходів за останні кілька десятиліть, і виявив, що “в 1980 році, споживчий кредит на людину становив $1540, що складало 7,3% від середнього доходу сім’ї в розмірі $ 21 100. У 2013 році заборгованість за споживчим кредитом становить $9800 на людину, що становить 13,4% від середнього доходу сім’ї в розмірі $ 72 600. Це означає, борги збільшилисяся на 70% швидше, ніж доходи з 1980 по 2013 рік “
Заощадження на екстрені ситуації
Для власної фінансової безпеки, ми повинні мати “аварійні заощадження”, щоб захистити себе в разі втрати роботи, хвороби або якої-небудь іншої катастрофи. Більшість членів середнього класу не мають таких заощаджень на принаймні період ушість місяців. Однак, і деякі робітники не мають таких заощаджень.
Опитування Bankrate виявили, що лише приблизно одназ чотирьох сімей має “екстрені“ заощадження на шість місяців, і більшість з них володіють більш високим рівнем доходів. Ще одна чверть не має екстрених заощадженнь взагалі, а решта мають невелику кількість заощаджень, яких не достатньо, аби покрити витрати на шість місяців.
Пенсійні заощадження
Якщо ви досягли пенсійного віку практично без зекономлених коштів, то соціального забезпечення, ймовірно, не буде достатньо, аби покрити основні потреби. Навіть якщо ви хочете працювати усе ваше життя, у вас немає можливості дізнатися, чи буде ви фізично в змозі це робити.
Хоча відсутність пенсійних накопичень є ризикованим кроком, багато людей роблять ставку на два нуля, просто сподіваюся, що все якось обійдеться. У той час як деякі представники середнього класу нехтують цим аспектом фінансового планування, є також деякі працівники, які не можуть дозволити собі відкладати на це гроші. Майже половина з тих, хто не економити на пенсію кажуть, що це тому, що вони просто не мають грошей.
Останнім часом, близько 20% людей в районі 65 не заощадили нічого для виходу на пенсію взагалі, і більшість людей – 59% – побоюються, що вони не мають достатньо коштів, зекономлених на пенсію, відповідно до даних Gallup Poll.
Медична допомога
“Медичне обслуговування є основною необхідністю і здебільшого ми вважаємо, що воно доступне для ьюдей із середнім доходом. У статті Forbes були опублікувані дані, що свідчать про те, що працівники великих компаній – багато з яких є представники середнього класу – «мають майже $ 5000 у вигляді премій, доплат, відрахувань та інших форм спільного страхування”.
Протягом останніх декількох років, ці витрати мали великий вплив на працюючих американців. У доповіді Feeding America виявили шокуючий факт – 66% домогосподарств кажуть, що вони повинні були вибирати між платою за їжу і платою за медичне обслуговування – 31% кажуть, що вони мають робити цей вибір кожен місяць.
Витрати на стоматологійчні послуги
За даними американського Міністерства охорони здоров’я та соціальних служб США, “США витрачає близько 64 мільярдів доларів щорічно на догляд за порожниною рота – тільки 4 відсотки оплачується урядовими програмами.” Більше 108 млн осіб в США не мають стоматологічного страхування і навіть ті, хто його мають, можуть мати проблеми з отриманням необхідної їм допомоги, повідомляє департамент.
Найчастіше, люди будуть купувати медичну страховку і відмовитися від зубної, бо це дорого. Плюс, стоматологічна страховка може покрити тільки 50% з більш дорогих процедур, таких як встановлення коронок і мостів. навіть ті, хто мають таку страховку, зіткнуться з великими доплатами.
У багатьох випадках, людина із середнім доходом відкладатиме або відмовлятиметься від деяких з цих процедур, намагаючись урізати витрати. Згідно з CDC, майже кожен четвертий дорослий віком від 20 до 64 років має карієс, який залишається без лікування.
Erika Rawes, Wall St. Cheat Sheet
Переклад – Тетяна Гордієнко
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас