Американці щорічно втрачають понад $52 млрд, відмовляючись від відпусток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці щорічно втрачають понад $52 млрд, відмовляючись від відпусток

Світ
797
Американці все частіше відмовляються від оплачуваної щорічної відпустки, втрачаючи на цьому $52,4 млрд на рік, свідчать дані дослідження Oxford Economics, проведеного за дорученням Туристичної асоціації США (US Travel Association) за спонсорської підтримки American Express.
Як зазначає MarketWatch, частка невикористаної відпустки є максимальною за 40 років – в середньому 4,9 дня з 21 дня оплачуваної відпустки щороку. Таким чином, для всіх працевлаштованих американців показник становить 169 млн робочих днів.
“Американці – мученики робочого місця. Вони прив’язані до офісу і залишають все більше оплаченого відпускного часу невикористаним”, – йдеться в звіті під назвою “All Work, No Pay: The Impact of Forfeited Time Off”.
Недобір понад 11 днів відпочинку на рік підвищує ймовірність стресу, йдеться в дослідженні.
Експерти підкреслюють, що тенденція проводити у відпустці все менше часу почалася задовго до рецесії 2008 року. З 1976 по 2000 рік американці проводили на оплачуваному відпочинку в середньому 20,3 дня на рік, проте потім цей показник почав знижуватися.
Попередні дослідження на цю тему були більш песимістичні: деякі експерти стверджували, що американці використовують лише 51% оплачуваної відпустки, при цьому 61% з них продовжують працювати і “на відпочинку”.
Трудове законодавство США відрізняється від багатьох розвинених країн світу. Наприклад, американські приватні компанії не зобов’язані надавати працівникам вихідний в дні державних свят. В Євросоюзі гарантована щорічна відпустка становить не менше 20 днів, а в деяких державах ЄС – до 30 днів. Дослідження Oxford Economics виходило з того, що в США оплачувана щорічна відпустка становить 21 день, проте американський Центр економічних і політичних досліджень стверджує, що американці отримують всього 10 днів оплачуваної відпустки на рік плюс 6 федеральних свят.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас