Економіка США покаже максимальне зростання за 9 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка США покаже максимальне зростання за 9 років

Світ
480
Світове зростання знову має проблеми. Більшість американців залишаються песимістичними, незважаючи на те, що з “Великої рецесії” пройшло п’ять років, при цьому смертоносний вірус Ебола лише посилив невизначеність.
Незважаючи на те, що економіка США продовжує “пихкати”, незабаром може бути найтриваліше і суттєве зростання за дев’ять років.
У четвер, 30 жовтня, уряд, як очікується, опублікує звіт, згідно з яким, економіка США виросла в III кварталі на 3%, що можна порівняти з підйомом на 4,6% навесні. Більш того, економісти, опитані MarketWatch, прогнозують збільшення на 3% за останні три місяці 2014.
Стійкий темп росту зробив США оазисом росту, на якому не відбилося поточне уповільнення в Європі та Азії.
“Базисні компоненти економіки зараз сильніші, – зазначив Гас Фаухер, старший економіст PNC Financial Services. – У нас не спостерігається зниження через урізання урядових витрат. Баланс компаній виглядає переконливо позитивно. Борги домашніх господарств скорочуються. Щомісяця в економіці з’являються 200 тис. робочих місць”.
Економіка США покаже максимальне зростання за 9 років
В результаті, Федеральна резервна система, як очікується, на цьому тижні остаточно згорне довгу програму щодо стимулювання економіки, коли центральні банки переключаться на стратегію з підтримки національного зростання.
В економіці не відбудеться корінного перевороту, зокрема бізнес не збільшить інвестиції, а американці не почнуть витрачати більше грошей. Майбутня публікація звітів на цьому тижні дасть підказки до поведінки компаній та клієнтів.
Можливо, що перед главами найбільших американських корпорацій склалася двояка ситуація. Ціни на внутрішньому ринку зростають на тлі збільшення найму нових працівників, і вони витрачають більше грошей. Але експорт з США може постраждати на тлі наближення Європи до нової рецесії і ослаблення Китаю та Японії.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас