Більшість українців підтримали мирний план президента і курс на Європу - звернення Порошенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість українців підтримали мирний план президента і курс на Європу - звернення Порошенка

Казна та Політика
579
Президент України Петро Порошенко заявляє, що більшість виборців підтримали курс на Європу і мирний план з врегулювання ситуації на сході, запропонований президентом.
“Конституційна більшість – понад 3/4 виборців, які брали участь в голосуванні, – потужно і безповоротно підтримали курс України на Європу… Не може не радувати і той факт, що більшість виборців висловилися за ті політичні сили, які підтримують мирний план президента, шукають політичних способів врегулювання ситуації на Донбасі, приділяючи при цьому належну увагу зміцненню Збройних сил”, – йдеться в зверненні президента, оприлюдненому на його офіційному сайті в неділю ввечері.
П.Порошенко підкреслив, що списки провладних партій набрали більше 50%.
“Такого рівня підтримки на парламентських виборах українська влада не отримувала ще ніколи. Але я розумію, що це кредит, який ми важкою і самовідданою працею ще довго повинні повертати людям”, – підкреслив глава держави.
“В явній меншості залишилися прихильники силового вирішення ситуації. І взагалі – всі демагоги і популісти, які намагалися спокусити виборців простими рецептами для “лікування” надзвичайно складних проблем. Люди проголосували за політичну більшість з потужним реформаторським потенціалом”, – підкреслив П.Порошенко.
Президент також відзначає, що згідно з результатами екзит-полів вперше за 96 років в українському парламенті не буде комуністів.
“Ще один важливий, дуже символічний підсумок. Народний суд, вище якого лише суд Божий, виніс смертний вирок КПУ … Українці нанесли вирішальний удар по п’ятій політичній колоні”, – вважає П.Порошенко.
Він акцентував, що “справедливість восторжествувала і відносно Партії регіонів, яка взагалі не змогла брати участь у виборах у зв’язку з повною втратою довіри виборців”.
“Вибори – найкраща люстрація”, – підкреслив президент.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас