Приєднання до зони вільної торгівлі з ЄС може спершу обійтися Україні у високу ціну, - угорський експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приєднання до зони вільної торгівлі з ЄС може спершу обійтися Україні у високу ціну, - угорський експерт

Світ
1407
Приєднання до зони вільної торгівлі з ЄС може спершу обійтися у високу ціну. Про це сьогодні під час круглого столу розповів Сандор Майзель з Центру економічних та регіональних досліджень Академії наук Угорщини, .
“Вільна торгівля – це хороші новини. Але не одразу ж. Спершу це може обійтися у високу ціну. Вільна торгівля можлива лише за умов реструктуризації, зі зміною в бік ринкової економіки” – зазначив експерт.
За словами Майзеля, Угорщина на початок запуску процесу мала недостатню базу, значний дефіцит торговельного балансу, релевантно низьку частку товарів, які могли експортуватися до ЄС та низький рівень конкурентоспроможності.
“Були також великі складнощі і в законодавстві. Але Угода про асоціацію, особливо процес гармонізації відображає “м’яку силу” партнера (мається на увазі концепція Soft power – ред.). Так, Угорщина була змушена зробити це, але ми могли використовувати і деякі відхилення від стандартівдля своєї вигоди”, – розповів Майзель.
Нагадаємо, Україна відклала підписання економічного розділу Угоди про асоціацію з ЄС. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк пояснив відстрочку побоюваннями можливих негативних наслідків дії цього документа, особливо – для східних промислових областей.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас