ЄС виділив понад 24 млн євро на пошуки вакцини проти Еболи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділив понад 24 млн євро на пошуки вакцини проти Еболи

Світ
79
Кошти з бюджету Євросоюзу будуть надані за прискореною процедурою. Про це повідомили в прес-службі Єврокомісії.
“Ми оголосили сьогодні про виділення €24,4 млн з бюджету ЄС на термінові потреби з дослідження вірусу Ебола. Ці кошти спрямовуються на фінансування п’яти програм по клінічному дослідженню потенційної вакцини, випробуванню вже існуючих вакцин і розробці нових вакцин для лікування вірусу Ебола”, – зазначили в ЄК.
У прес-службі підкреслили, що ці гроші з бюджету Євросоюзу будуть надані за прискореною процедурою, щоб почати роботу якомога швидше.
“Ми перебуваємо в гонці з часом у зв’язку з вірусом Ебола, тому, з одного боку, ми повинні реагувати швидко, з іншого – мати довгострокову відповідь на цю проблему. Тому я щасливий оголосити про виділення €24,4 млн, які допоможуть прискорити деякі найперспективніші дослідження з розробки вакцин і методів лікування від цього вірусу”, – сказав глава ЄК Жозе Мануель Баррозу.
Як відомо, вірус лихоманки Ебола стрімко поширюється в Західній Африці. За інформацією ВООЗ, кількість заражених вже складає понад 9800 чоловік, близько 4,5 тисяч людей померли. Вірус поширився вже в нових районах Сьєрра-Леоне і Гвінеї. Ефективної вакцини проти вірусу поки не існує.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас