Нафтотрейдери закликають владу “готувати каністри” - бо пального в Україні лишилося на один тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтотрейдери закликають владу “готувати каністри” - бо пального в Україні лишилося на один тиждень

Енергетика
12293
Починаючи від Нового року оператори ринку нафтопродуктів працюють собі у збиток. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив президент Асоціації “Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України” Леонід Косянчук.
“За останні 6-7 місяців збитки склали від 20 до 30 млн. дол. І я зараз кажу лише про ті компанії, які входять до складу Асоціації. І це ще півбіди. Ми дійшли до вільного курсоутворення, а потім – до індикативного курсу. Це означає, що курс долара в 12,95 грн./$ є, але долара немає”, – сказав він. За його словами, на сьогодні уряд не розуміє того, що відбуваєтсья на ринку.
“Ми звернулися до уряду та НБУ, попередили, що так до кінця місяця ми вже будемо говорити не про ціни, а про сам бензин взагалі”, – додав Косянчук. Запас пального в країні експерт оцінює в один тиждень.
“Готуйте каністри! Підете на ринок шукати бензин”, – звернувся експерт до представників Антимонопольного комітету України.
Нагадаємо, Асоціація “Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України” заявляє про загрозу дефіциту бензину в Україні через брак валюти для виконання закупівлі нафтопродуктів та виконання передоплати за укладеними раніше контрактами. Водночас, Антимонопольний комітет України звинувачує нафтових трейдерів і завищенні цін на бензин, в той час як світовий ринок нафти переживає падіння цін на рівні близько 25%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас