Ціна бензину А-95 в Україні повинна становити 14,1 грн/л. - АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна бензину А-95 в Україні повинна становити 14,1 грн/л. - АМКУ

Енергетика
1405
Антимонопольний комітет у ході досліджень ринку нафтопродуктів встановив монопольне становище компаній на 139 регіональних ринках. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив виконуючий обов’язки голови Антимонопольного комітету України Микола Бараш.
За його словами близько 40% світлих нафтопродуктів продаються за завищеною ціною. “Це приблизно 40% ринку… Приблизно 5-6 млн тонн”, – уточнив Бараш.
“Ці 139 монопольних положень встановлено в ході розслідування 77 справ про порушення у вигляді зловживання монопольним становищем даними суб’єктами. Рішення по цих справах буде прийнято в центральному апараті до кінця листопада”, – заявив Бараш. В АМКУ сподіваються на відповідальність учасників ринку, інакше їм загрожують мільйонні штрафні санкції.
“Ринок нафтопродуктів був високоприбутковим як мінімум останні 2-3 роки. І ми в праві очікувати відповідальної позиції від трейдерів тепер, коли державі погано”, – підкреслив в. о. голови АМКУ.
За розрахунками Комітету, ціна на бензин А-95 повинна становити 14,1 грн/л. – тобто на 2 грн менше, ніж він продається зараз.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас