"Укртрансгаз" звернувся до "Eustream" з пропозицією об’єднати газові мережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртрансгаз" звернувся до "Eustream" з пропозицією об’єднати газові мережі

Енергетика
939
“Укртрансгаз” звернувся до “Eustream” з пропозицією підписати прямий договір об’єднання мереж, що дозволить використовувати транспортні потужності між двома операторами в повному обсязі. Про це повідомили у прес-службі підприємства.
За повідомленням, встановлення таких відносин не передбачає ані фінансових затрат, ані прийняття нових законодавчих актів. Для цього потрібно тільки застосування існуючого європейського законодавства на території ЄС. Нафтогаз сподівається, що важливість інтеграції української ГТС з мережами ЄС для енергетичної безпеки країн ЦСЄ сприятиме результативному вирішенню цього питання.
Зокрема, у вересні цього року Енергетичне Співтовариство офіційно підтвердило, що положення Третього енергопакету, які стимулюють двостороннє транспортування газу між країнами, мають бути застосовані не тільки між членами ЄС, а й між Україною та її європейськими сусідами.
“Впровадження європейського енергетичного законодавства в Україні та інтеграція української ГТС з європейським газовим ринком – не тільки юридично бездоганна і технічно доцільна стратегія. Це вигідно. Об’єднання наших
мереж поліпшить ліквідність європейського газового ринку, що сприятиме зниженню цін для всіх споживачів газу в Європі”, – йдеться у повідомлені.
Як повідомлялося, з 2 вересня в реверсному режимі по реконструйованому трубопроводу Вояни-Ужгород Україна отримала вже близько 543 мільйонів кубометрів газу. За словами офіційного представника оператора газотранспортної системи Словаччини – компанії Eustream Ваграма Чугуряна, з 1 березня 2015 газопровід повинен функціонувати в нормальному робочому режимі і стабільно прокачувати в Україну 27 мільйонів кубометрів газу на добу (близько 10 мільярдів кубометрів на рік).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас