Фізичні особи забрали з українських банків 46 млрд грн депозитів - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фізичні особи забрали з українських банків 46 млрд грн депозитів - експерт

Кредит&Депозит
3399
Сьогодні українська банківська система ледь жива. Виведена значна сума депозитів банків. Про це сказав під час прес-конференції фінансовий експерт, керуючий партнер компанії “Капітал Таймс” Ерік Найман.
“Фізичні особи вивели з українських банків 46 млрд грн (18% гривневих депозитів) і 8 млрд дол (34% доларових депозитів)”, – поінформував він.
Він зазначив, що цього можна було б уникнути, якби вчасно було запроваджено мораторій на дострокове зняття депозитів.
“Яка банківська система світу після такого вижила б? Я таких прикладів не бачив. Тому до цих пір, що українська банківська система жива, я віддаю належне Національному банку. На жаль, дії запізнілі. Я не доводив би до цього “гріха”, а ввів би мораторій на дострокове зняття депозитів на початку, як тільки Кубів прийшов”, – прокоментував Е.Найман.
За його словами, основні банківські втрати припадають на Донбас.
“Луганська, Донецька області в основному зняли депозити. У нас не тільки відторгнення і втрата там експорту… податки, газ туди поставляємо весь час, а борг за газ на Україну “висить”. Вони ще зняли депозити. Хто поїхав до Росії з депозитами. Хто повернувся, але знову сидить”, – зазначив експерт.
“Думаю, що в 2015 році може бути або дуже погано – повна розруха і дефолт, до розчленування. Або все буде дуже добре. Але так як зараз, не буде”, – сказав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас