МТС продає частину українського бізнесу - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МТС продає частину українського бізнесу - ЗМІ

Фондовий ринок
2805
Частина компанії “МТС-Україна” виставлена на продаж. МТС вирішив продати частину українського бізнесу через складну політичну обстановку, пишуть російські ЗМІ з посиланням на джерела.
МТС” вибрав банк для оцінки активу, але який саме не уточнюється. За словами одного зі співрозмовників газети, банк є частиною “великої міжнародної групи”.
“Питання (про можливу операцію) обговорюється, але не на високому рівні”, – каже чоловік у “АФК Система”, що є основним власником “МТС”. За його словами, “виникає багато різних ідей” у зв’язку з високими ризиками, яким піддається російський бізнес на Україні.
За словами близького до “МТС” джерела, сенс можливої угоди може бути, зокрема, в тому, щоб убезпечити виплати дивідендів, – зараз виходить, що українська компанія платить дивіденди російській, і це може викликати невдоволення української влади, каже він. Згідно звітності “МТС-Україна”, за підсумками 2012 і 2013 років, компанія виплатила материнської “МТС” у вигляді дивідендів по 2,23 млрд грн (за курсом на кінець 2013 року – $270 млн).
Джерело в “МТС” розповів, що оператор шукає західного партнера, щоб розділити з ним інвестиції в ліцензії та мережі 3G. Ідея в тому, щоб новий інвестор увійшов в капітал компанії і частково фінансував би будівництво в обмін на участь у дивідендах української “дочки” МТС. За його словами, поки немає ніякої визначеності ні за сумами, ні за частками, немає і того, хто б зацікавився цією можливістю, хоча пошуки почалися ще влітку – позначається політична нестабільність.
При цьому представник “МТС” Дмитро Солодовников заявив, що компанія не має наміру йти з України. За його словами, “МТС” зацікавлений у розвитку бізнесу та інфраструктури, в тому числі мереж нових поколінь. Можливий продаж частини акцій української “дочки” він не коментує.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас