Курятина в Україні до кінця року дорожчати не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курятина в Україні до кінця року дорожчати не буде

Аграрний ринок
351
Ціни на продукцію птахівництва в Україні будуть утримуватися на поточному рівні до кінця 2014 року, прогнозує асоціація “Союз птахівників України”.
“Думаю, ціни будуть стабільними. Те, що було пов’язане з девальвацією гривні, в ціну вже закладено”, – сказав в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” голова ради директорів “Союзу птахівників України” Олександр Бакуменко.
За його оцінкою, з початку року продукція птахівництва подорожчала в середньому на 15%, в основному на факторі девальвації, яка потягнула за собою зростання собівартості виробництва.
О.Бакуменко відзначив, що умовою для стійкості на ринку м’яса птиці та яєць є стабільні ціни на зерно, відсутність негативного макроекономічного впливу.
Як повідомлялося з посиланням на Держстат, у вересні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в Україні зросли на 2,9%. Більш за все, на 13,5%, подорожчали яйця.
За прогнозами Союзу птахівників України, в 2014 році країна збільшить обсяги виробництва курятини приблизно на 12% порівняно з 2013 роком – до 1,35 млн тонн. Зростання виробництва яєць прогнозувався на рівні 1,5-2% – до 19,28-19,38 млрд шт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас