Ціни на нафту завмерли. Падіння продовжиться? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту завмерли. Падіння продовжиться?

Енергетика
1616
Нафта еталонної марки Brent коливається між ростом і падінням в ході сесії в понеділок, WTI дорожчає на очікуваннях прийняття Іраком заходів для запобігання подальшого падіння цін.
Грудневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:43 МСК у понеділок подешевшали на $0,34 (0,39%) – до $85,82 за барель.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) виросла до зазначеного часу на $0,09 (0,11%) – до $82,84 за барель.
Згідно з інформацією іранського новинного агентства Mehr, президент Ірана Хасан Рухані віддав вказівку міністерству нафти використовувати “дипломатичні інструменти” для запобігання подальшого падіння цін.
“Ця новина ще раз підкреслює, що виробники нафти стурбовані зниженням котирувань, – сказав аналітик CMC Markets Майкл Хьюса. – Ніхто з найбільших країн, що входять в Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК), не зможе безболісно пережити довгий період, протягом якого нафта буде коштувати менше $85 за барель”.
Між тим, Саудівська Аравія і Кувейт скорочують видобуток на родовищі Khafji, розташованому в нейтральній зоні між двома державами, у зв’язку з побоюваннями загрози для навколишнього середовища, повідомило джерело. Видобуток нафти на цьому родовищі становив порядку 300 тис. барелів на добу.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас