Недобросовісні платники податків Німеччини приходять з повинною за власною ініціативою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Недобросовісні платники податків Німеччини приходять з повинною за власною ініціативою

Особисті фінанси
384
Число податкових ухильників, які вирішили з власної ініціативи навести порядок у відносинах з фінансовим відомством Німеччини після жорсткості відповідного законодавства, досягло рекордного рівня в поточному році. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на газету Welt am Sonntag.
Згідно з даними, отриманими Welt am Sonntag від міністерств фінансів всіх 16 федеральних земель, з початку 2014 явку з повинною написали 31 тис. 927 осіб, раніше ухилялися від сплати податків. Таким чином, їх число вже перевищило попередній рекорд, встановлений в 2013 році, коли в податкові служби добровільно звернулися близько 24 тис. недобросовісних платників податків.
Збільшення числа ухильників, які є з повинною, відзначено у всіх федеральних землях, крім Гессена.
Перше місце в списку займає земля Баден-Вюртемберг (7 тис. 214 випадків). За нею йде Північний Рейн – Вестфалія (6,3 тис. випадків). Замикає трійку лідерів Баварія (4,6 тис.). Останнє місце в списку зайняла земля Мекленбург-Передня Померанія – з початку року тут у податкових порушеннях зізналися лише 24 людини.
Як показала оприлюднена в понеділок статистика Мінфіну Німеччини, податкові надходження у вересні виросли, незважаючи на гальмування економічного зростання в країні і за кордоном. Податкові доходи ФРН збільшилися минулого місяця на 4,7% в річному вираженні, до 57,3 млрд євро. За 9 місяців 2014 показник підвищився на 3% – до 428, 9 млрд євро.
В понеділок відбудеться зустріч міністрів фінансів і економіки Німеччини та Франції, на якій у тому числі будуть обговорюватися питання скорочення бюджетного дефіциту, підвищення податкових доходів та боротьби з податковими ухильниками.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас