На здоров'я грошей немає. Охорона здоров'я може бути недофінансована майже на 40% - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На здоров'я грошей немає. Охорона здоров'я може бути недофінансована майже на 40% - міністр

Казна та Політика
293
З урахуванням проекту нової моделі фінансового забезпечення місцевих бюджетів на 2015 рік, видатки на охорону здоров’я у зведеному бюджеті передбачені в сумі 512 млрд грн, що на 4,4 млрд грн, або на 8,0%, менше планових показників поточного року.
Про це заявив в.о. міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець сьогодні на колегії МОЗ.
За його словами, проектом державного бюджету України на 2015 рік передбачається виконання плану дій щодо бюджетної децентралізації.
«В охороні здоров’я вказаний проект передбачає перерозподіл функцій між державним і місцевими бюджетами, у тому числі розширення видаткових повноважень місцевих органів влади в частині передачі на фінансування з місцевих бюджетів спеціальних медико-санітарних частин МОЗ України та лабораторних центрів Держсанепідслужби, а також впровадження нової моделі фінансового забезпечення місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин. Місцевим бюджетам на функціонування установ охорони здоров’я передбачено фінансування в обсязі 44,4 млрд грн, що лише на 2,9% більше від нинішніх витрат і майже на 40% менше потреби, яка на 2015 рік становить 73,7 млрд грн», – зазначив Лазоришинець.
У той же час, він підкреслив, що цих коштів критично мало для галузі, яка вже багато років живе в умовах постійного недофінансування.
«Усвідомлюючи важкий стан економіки, я все ж на рівні керівництва держави буду домагатися збільшення фінансування на 2015 рік. Проте свої права ми можемо відкрито відстоювати в разі, якщо зі свого боку подолаємо безвідповідальність і непрофесіоналізм деяких управлінців в нашій галузі. Йдеться і про неякісне освоєнні вже виділених коштів, і про недостатній контроль за залишками, і про неефективне використання дорогого устаткування, яке простоює. Це вже виключно наша з вами відповідальність», – зазначив Лазоришинець.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас