Прем'єр Італії про переговори з Порошенком і Путіним: в дискусії щодо України зроблено важливий крок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Італії про переговори з Порошенком і Путіним: в дискусії щодо України зроблено важливий крок

Казна та Політика
2218
Прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив про досягнення важливих результатів в дискусії щодо України, яка відбулася в п’ятницю вранці в Мілані.
“Ми зробили важливий крок в дискусії щодо України … Вважаємо важливим включити Росію у вирішення міжнародних проблем”, – сказав він після закінченні зустрічі в Мілані європейських лідерів за участю президентів Росії та України Володимира Путіна і Петра Порошенка.
М.Ренці висловив сподівання, що у присутніх лідерів країн буде можливість залучити Росію для вирішення ситуації в Україні.
За його словами, учасники ранкової зустрічі підкреслили важливість повного дотримання мінських домовленостей.
“Також відзначаємо важливість контролю кордону між Україною і Росією, про що говорив Франсуа Оланд (президент Франції – ІФ). Спостерігати за цим кордоном повинні також безпілотники, а допомогти в цьому можуть Німеччина, Франція та Італія. Це допоможе Україні та Росії контролювати кордон між державами”, – висловив переконання М.Ренці.
Він підкреслив, що позитивно оцінює зустріч у Мілані для ефективної імплементації Мінських домовленостей і мирного розв’язання кризи.
У свою чергу президент Єврокомісії Жозе-Мануель Баррозу зазначив: “Ми сподіваємося, що угоди, які були досягнуті в Мінську, дотримуватимуться і надалі. І це дозволить досягти миру”.
“В цілому ж дискусія була дуже пряма і відкрита. І я переконаний, що немає такої проблеми, яку Євросоюз не міг би вирішити”, – додав він.
Також президент РФ Володимир Путін позитивно оцінив зустріч у Мілані.
Відзначимо, що ще одні переговори в широкому форматі за участю президентів України Петра Порошенка і Росії Володимира Путіна пройдуть у другій половині дня в Мілані (Італія), повідомив прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас