На ринку США стався максимальний обвал з 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку США стався максимальний обвал з 2011 року

Фондовий ринок
5952
Фондові індекси Dow Jones і S & P 500 продемонстрували найсерйозніше одноденне зниження за останні три роки.
У середу, 15 жовтня, американський ринок акцій обвалився на тлі слабких даних з економіки США, а також побоювань з приводу ризиків економічного спаду в Європі, які посилились. Роздрібні продажі в США у вересні виявилися гірше очікувань, знизившись на 0,3%. Дані по індексу активності у виробничому секторі від ФРБ Нью-Йорка (Empire Survey державний Виробництво) також вийшли гіршими за прогнози, значення індексу впало з 27,5 пункту у вересні до 6,2 пункту в жовтні.
На цьому тлі в рамках торгової сесії 15 жовтня індекс Dow Jones знижувався більш ніж на 400 пунктів, втрачаючи 2,66%. Останній раз подібне зниження спостерігалося в листопаді 2011 р (до цього – в серпні 2011, коли рейтингове агентство Standard & Poor ‘s позбавило США найвищого кредитного рейтингу, знизивши його до рівня “АА +”). Індекс S & P 500 також демонстрував найбільш сильне зниження з 2011 р, падаючи на 2,6%. Ближче до кінця сесії фондовий ринок США відіграв частину понесених втрат.
Ряд експертів зазначили, що американські фондові ринки донедавна ігнорували негативні новини з Європи, очікуючи, що економіка США продовжить показувати стабільні темпи зростання в умовах уповільнення глобальної економіки. Однак на тлі обвалу в середу деякі учасники ринку заговорили про те, що ослаблення в Європі і Азії також відіб’ється і на США.
Крім негативних даних з економіки США, завищених очікувань з американської економіки і слабкої динаміки в Європи, на думку окремих експертів, свою роль зіграли і завищені цінові рівні фондового ринку США, яких вдалося досягти на тлі збереження слабкої монетарної політики ФРС.
В інтерв’ю телеканалу CNBC на це вказав головний економічний радник Allianz Мохамед Ель-Еріан. Він зазначив, що дії світових центробанків не можуть постійно утримувати фондові ринки на високих значеннях при слабких фундаментальних показниках глобальної економіки.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас