Система ЖКГ не просто неефективна - вона шкідлива, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Система ЖКГ не просто неефективна - вона шкідлива, - експерт

Казна та Політика
1692
Система житлово-комунального господарства в Україні не просто неефективна – вона шкідлива, переконаний директор “Комфорт Таун” Артем Соколов.
“Необхідний комплексний підхід до питання енергоефективності та житлово-комунального господарства в нашій країні. Не обов’язково вигадувати велосипед і якісь нові ідеї. Усе можна взяти із досвіду тієї ж Східної Європи, які вже були використані на практиці”, – розповів він.
“У нас, на жаль, на даний момент не існує єдиного механізму прийняття рішень. Так, у нас є ОСББ (Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку – ред.), житлові кооперативи, комунальні ЖЕКи, в яких власникам дуже складно прийняти рішення. Власники невеликого будинку можуть домовитись і комплексно утеплити будинок. Але це, на жаль, одиничні випадки. на мій погляд, цю галузь треба було реформувати – структурувати усі ці ЖЕКи, привести до єдиного товариства, ОСББ, тощо. Аби після будівництва будинку, власники могли одразу приймати рішення. Потрібно донести до усіх жильців – стара система ЖКГ в нинішніх умовах не просто не працює, вона шкідлива і не функціонує”, – додав Соколов.
“Після цього кроку власники багатоквартирного будинку стають власниками і дахів, підвалів, прибудинкової території. Це їх власність і вони мають за нею слідкувати. Відповідно, приймати і заходи по енергозбереженню. Держава тут навіть і не в силах справитись. Житловий фонд радянської епохи у нас величезний і він з кожним роком усе більше занепадає. Тому якщо люди не візьмуть усе в свої руки, то ситуація буде взагалі плачевною”, – переконаний він.
Керівник проекту IFC “Енергоефективність в житловому секторі України” Гжегош Гайда переконаний, що після реформування теперішньої системи ЖКГ в Україні знайдуться інвестори, які захочуть кредитувати та виконувати роботи по модернізації старих радянських будинків. “Вигоди очевидні – це зменшення енерговитрат та підвищення вартості нерухомості. Ціна об’єктів у модернізованих квартирах піднімаєтсья на близько 10%”. – зазначив Гайда.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас