Індія на кордоні з Китаєм побудує дорогу протяжністю 2000 км за $7 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія на кордоні з Китаєм побудує дорогу протяжністю 2000 км за $7 млрд

Світ
294
Індія побудує дорогу вздовж Лінії фактичного контролю (демаркаційна лінія між Індією і Китаєм, яка є кордоном де-факто) в північному штаті Аруначал-Прадеш.
Про це тут журналістам повідомив індійський державний міністр внутрішніх справ Кірен Ріджіджу.
За його словами, “будівництво дороги стане найбільшим інфраструктурним проектом Індії за всю історію”.
“Вона може обійтися в 400 млрд рупій (близько $7 млрд), – підкреслив він. – Даний проект також обговорюється зважаючи на масштабне переміщення людей з прикордонних районів”.
Дорога повинна пройти з округу Таванг в округ Чангланг в штаті Аруначал-Прадеш. Таким чином, її протяжність перевищить 2 тис кілометрів. Сама Лінія фактичного контролю має протяжність більше 4 тис. кілометрів. У 1996 році дві країни підписали угоду, згідно з яким “жодна з держав не може робити дій щодо її перегляду”.
Китай та Індія ведуть тісне спілкування і консультації з прикордонних проблем. У 2013 році країнами було підписано угоду про військове співробітництво на кордоні, покликане знизити напруженість на лінії фактичного контролю. Документ передбачає регулярні контакти на рівні командувачів військовими операціями збройних сил двох країн, а також заходи запобігання вторгнень на територію один одного.
Раніше цього року голова КНР Сі Цзіньпін за підсумками переговорів з прем’єр-міністром Індії Нарендра Моді заявив, що його країна націлена на врегулювання прикордонних суперечок в найкоротші терміни і докладе для цього відповідні зусилля.
“Прикордонне питання між Індією і Китаєм є проблемою, яка турбує обидві сторони протягом тривалого часу, – додав глава КНР. – Воно має бути вирішене найближчим часом. Китай має намір врегулювати прикордонне питання в найкоротші терміни”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас