Чи варто вводити заборону на дострокове зняття депозитів - думки читачів Finance.UA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи варто вводити заборону на дострокове зняття депозитів - думки читачів Finance.UA

Казна та Політика
2692
Ідея ввести мораторій на дострокове зняття депозитів за останні кілька тижнів вже виникала декілька разів. Однак, в Національному банку України поки таких рішень не розглядали. Тим не менш, у наших читачів ця пропозиція викликала жваве обговорення. Пропонуємо вашій увазі підбірку найцікавіших коментарів з цієї теми – орфографія та пунктуація збережені.
bogdanfc пора делать как в мире: положил деньги на год – получишь через год.
а если сейчас банки начнут досрочно требовать со всех погашение кредитов?
yarg ну будем деньги только на текущах держать. максимум – на двухнедельных депозитах. Тоже мне- проблема….
White Horse Так Вы не понимаете саму суть.
Вот у Вас закончился депо и Вы его не можете снять, потому как стадо “Аленей”, поддалось панеке и побежало расторгать свои депозиты. И при этом вкладчик, у которого закончился депо. и тот кто расторгнул не могут снять деньги.
Rainbow был бы этот закон принят в спокойное время, не было б такой ..опы
Я давно ЗА, и пусть каждый сам выбирвет, на екделю, месяц, год, или 10 лет ему ложить депозит.
nazaralli Обмежувальні дії зараз тільки відштовхують від вкладів. Що дало обмеження покупки валюти по сумі і паспортах? Та нічого. Все пішло на чорний ринок, тільки за вищим курсом. Хто зараз понесе валюту в банк на обмін крім туриста? Відповідно, звідки вона там візьметься в достатніх кількостях?
Я б з радістю поклав свої збереження в банк, і мав би якийсь прибуток, але за поточних умов понесу їх туди дуже нескоро.
І не люди винні що з країни злодії вивезли мільярди. Вони просто намагаються врятувати ті гроші, що в них залишились.
Latinas На самом деле должны быть два вида вкладов – один с возможностью досрочного расторжения, а второй – без возможности досрочного расторжения. И никакие обстоятельства, даже смерть, не могут разорвать второй вид депозита. Зато по нему ставка выше. Первый вид депозита – с возможностью досрочного расторжения. По нему ставка ниже. Но можно забрать деньги в любой день. Вот пусть люди и выбирают. И это будет уже их вина что понадобились деньги, а банк их не выдает до окончания срока.
И это – правильно.
Bobua Якби час був спокійний, то вигода банків від дострокового повернення зрозуміла (менше % дадуть вкладнику). Саме тому вони ж і заманюють людей щороку всілякими “гнучкими” пропозиціями.
Нині банки заробляють на зменшенні % (у “до-строковиків”) і на безвідсоткових валютних вкладах (за рахунок обмеження макс.суми; або просто неповерненням: навіть % депозиту з пласт. картки). Але невже цей прибуток настільки великий, щоби постійно боротись з розлюченими вкладниками і втрачати репутацію?
І рядових працівників банку теж жаль… Це все “щастя” звалили саме на них.
Нагадаємо, Національний банк України продовжив обмеження на зняття коштів з валютних депозитів. Ліміт встановлено у межах до 15 000 гривень на добу на одного клієнта в еквіваленті за офіційним курсом. Також НБУ встановив максимальну суму зняття клієнтами коштів з депозитних та поточних рахунків у розмірі 150 тис. грн на добу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас