ЄБРР допоможе Україні з кредитами на енергоефективність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР допоможе Україні з кредитами на енергоефективність

Кредит&Депозит
453
Україна змогла накопичити природний газ в обсягах, достатніх для того, щоб пережити майбутню зиму. Таку думку висловив президент Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Сума Чакрабарті.
“В України, мені здається, є достатньо запасів газу для цієї зими”, – сказав глава ЄБРР в ефірі Національного громадського радіо США.
Тим не менш, продовжував він, “мова йде про дійсно довгострокове питання, яке Україна повинна вирішити”. “Фундаментальний пункт для України полягає в тому, що рівні її енергоефективності надзвичайно низькі”, – пояснив фахівець.
Згідно з його прогнозом, “якщо Україні вдасться досягти західноєвропейських стандартів енергоефективності, то їй насправді знадобиться імпортувати дуже незначного обсягу газу”.
За словами пана Чакрабарті, Україні “необхідно безліч інвестицій” в сфері енергетики, “тут і з’являється ЄБРР”. “Ми повинні дійсно допомогти Україні з кредитними лініями на підвищення енергоефективності, з банками і т.д. Нам необхідно добитися того, щоб компанії на Україні були набагато більш енергоефективними. При цьому нам також потрібно допомогти Україні із задоволенням невідкладних потреб у області енергобезпеки”, – сказав керівник ЄБРР.
Одним з таких зусиль, відзначає фахівець, є “проект реверсної прокачки газу зі Словаччини, наприклад”.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас