Польща має намір виконувати зобов'язання по реверсу газу в Україну і пропонує своє вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща має намір виконувати зобов'язання по реверсу газу в Україну і пропонує своє вугілля

Енергетика
466
Польща буде виконувати свої зобов’язання в сфері реверсних поставок газу в Україну, запевняє голова Сенату Республіки Польща Богдан Борусевич.
“Польща буде дотримуватися наших зобов’язань, і ми будемо доставляти і надалі наш газ в Україну”, – сказав він в ході наради голови Верховної Ради України Олександра Турчинова з керівниками парламентів європейських країн у Києві в п’ятницю.
Б.Борусевич при цьому нагадав, що російська сторона зменшила поставки газу в деякі європейські країни, що призвело до того, що, наприклад, Угорщина припинила реверс газу в Україну в кінці вересня.
Крім цього, голова Сенату Польщі нагадав, що в Польщі є великі запаси вугілля, у зв’язку з чим висловився про необхідність обговорення з Україною можливості співпраці в цій сфері. “У нас є великі запаси вугілля – близько 10 млн тонн, і я знаю, що у вас є проблеми з вугіллям І я вважаю, що ми повинні цю тему обговорити”, – Сказав Б.Борусевич.
В свою чергу, О.Турчинов зазначив, що російська сторона здійснює “спробу енергетичної блокади української держави”. “Безумовно, я думаю, що це спроба вплинути за рахунок енергетичних важелів на позиції не тільки України, а й Європи. Але я думаю, що радість Росії з приводу холодної зими буде збалансована падінням цін на нафту, що явно не приносить їм радості”, – сказав спікер українського парламенту.
Щодо вугільних запасів, то, за його словами, ця проблема виникла у зв’язку із захопленням бойовиками певних територій в Донецькій і Луганській областях, де знаходяться найбільш потужні вугільні підприємства України, а також у зв’язку з руйнуванням інфраструктури, яка б забезпечувала транспортування вугілля в інші регіони України.
“Тому для нас важлива альтернативність в цей складний час енергетичних поставок, і я переконаний, що наш уряд буде системно працювати, в тому числі, з нашою братньою Польщею”, – підкреслив О.Турчинов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас