У Швейцарії пройде референдум по золоту Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швейцарії пройде референдум по золоту Нацбанку

Банківські метали
1147
Пропозиція, згідно з якою Національний банк Швейцарії (НБШ) повинен зберігати 20% резервів у золоті і зробити дорогоцінний метал недоторканним для продажу в майбутньому, обмежить можливості по веденню грошово-кредитної політики, заявив віце-президент Жан-П’єр Дантіні.
У цій мальовничій альпійській країні 30 листопада має відбутися референдум з так званої ініціативи “Зберегти наше швейцарське золото” (Save our Swiss Gold), запропонованої популістською Швейцарською народною партією.
Реформа передбачає, що центральний банк, буде зберігати в золоті принаймні 20% своїх активів, на які зараз припадає 7,5% від активів. Крім того, регулятору буде заборонено продавати будь-яке золото в майбутньому, і всі його запаси дорогоцінного металу повинні зберігатися в Швейцарії.
Швейцарська Федеральна Рада, що складається з семи членів, а також обидві палати парламенту рекомендували виборцям відхилити пропозицію.
«Швейцарський електорат буде голосувати за ініціативою, яка, як це не парадоксально, буде серйозно обмежувати свободу НБШ для маневру в майбутній кризі”, – зазначив Дантіні в четвер в промові, підготовленій для виступу на конференції в Мартіньї.
Нагадаю, що три роки тому для запобігання дефляції Національний банк Швейцарії прийняв рішення прив’язати курс франка до євро на позначці 1,20 і захищати цей рівень будь-якою ціною.
НБШ в даний час має 1040 тонн золота, з яких 70% зберігається в Швейцарії, 20% в Банку Англії і 10% в канадському центральному банку.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас