Викрито конвертаційний центр у Києві з обігом 3,6 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Викрито конвертаційний центр у Києві з обігом 3,6 млрд грн

Казна та Політика
2745
Правоохоронці припинили діяльність великого конвертаційного центру в Києві, під час обшуку вилучено готівкові кошти понад 3,9 млн грн, повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.
“Департаментом по боротьбі з економічними злочинами було припинено діяльність одного з найбільших на сьогоднішній день підпільних конвертаційних центрів. В ході обшуку було вилучено готівки на суму понад 3,9 млн грн. (2,6 млн грн і $ 105 тис.). Загальний тіньовий обіг центру, на думку слідства, склав 3,6 млрд грн “, – повідомляє прес-служба МВС в четвер.
За інформацією відомства, обшук в офісних приміщеннях Київського відділення банку ПАТ “Аксіома” проводився за рішенням Печерського районного суду Києва в рамках розслідування кримінальної справи про зловживання службовими повноваженнями з боку співробітників банку.
Встановлено, що дана банківська установа проводила транзитні операції, конвертацію безготівкових коштів у готівку, незаконний обмін валютних цінностей через ряд фіктивних підприємств та фізичних осіб. В ході обшуку вилучено фінансово-господарські документи, жорсткі диски комп’ютерів, ноутбуки, печатки фіктивних підприємств і готівка. Конвертаційний центр розташовувався в орендованому приміщенні, що належить приватній особі.
Крім того, в рамках кримінального провадження затримані клієнти та керівники двох підприємств, які здійснювали незаконний обмін валюти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас