EMTA з 1 жовтня призупинила розрахунок курсу долар-гривня через недостатню кількість котирувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EMTA з 1 жовтня призупинила розрахунок курсу долар-гривня через недостатню кількість котирувань

Валюта
1003
Асоціація EMTA (Trade Association for the Emerging Markets) з 1 жовтня не веде розрахунок і публікацію курсу долара США до української гривні (USD / UAH), повідомляється на веб-сайті EMTA.
Згідно з повідомленням, курс не може бути розрахований через недостатню кількість котирувань, які надають банки.
В свою чергу “Московська біржа” (МБ, РФ), яка в червні 2013 року запустила торги трьох- і шестимісячними ф’ючерсами на пару “долар США – гривня”, повідомила про вибір альтернативного джерела інформації про ринковий курс цієї пари валют.
“Біржа проводить активну роботу з ключовими учасниками ринку за вибором джерела інформації про курс і планує винести це питання на комітет з термінового ринку найближчим часом”, – повідомляється на веб-сайті біржі.
В даний час для розрахунку щоденної варіаційної маржі в якості курсу USD / UAH буде використовуватися курс, передбачений МБ. Разом з тим біржа попереджає, що через обмеження для українських банків на купівлю і продаж гривні курс в системі Reuters, передбачений методикою індикативних курсів, в поточних умовах може відрізнятися від реальних курсів укладання угод на позабіржовому ринку. Тому його використання як ціни виконання ф’ючерсу USD / UAH зараз може бути некоректним.
При обговоренні ситуації з учасниками ринку біржа керується тим, що ф’ючерс USD / UAH створювався як інструмент для розрахунків відповідної валютної пари за ринковим курсом, тому ціна виконання за ф’ючерсом повинна бути максимально наближена до ціни виконання безпоставкових форвардів (non-deliverable forwards, NDF).
“Московська біржа” почала торги ф’ючерсами на пару долар США – українська гривня (USD / UAH) 14 червня 2013. Маркет-мейкерами для нових інструментів виступають Металінвестбанк, ТОВ “Універ-Капітал” і Deutsche Bank.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас