Курченко завдав збитків державі в нафтогазовій і банківській сфері на 5 млрд грн - СБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курченко завдав збитків державі в нафтогазовій і банківській сфері на 5 млрд грн - СБУ

Енергетика
591
С.Курченко завдав збитків державі в нафтогазовій і банківській сфері на 5 млрд грн. Про це УНН повідомили в прес-центрі СБУ.
Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України в рамках кримінального виробництвом від 11.03.2014 за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст. 190, ч.5 ст. 191, ч.2 ст.205, ч.1 ст. 255, ч.2 ст. 364, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України, здійснюють розслідування і документування протиправної діяльності групи компаній, підконтрольних головному фінансисту “сім’ї” Януковича – С.Курченку.
За матеріалами СБУ стосовно протиправної діяльності Голови наглядової ради фінансово-промислової групи “СЕПЕК” Курченко С.В. Генпрокуратурою України відкриті і розслідуються ряд кримінальних проваджень.
В ході досудового слідства встановлено, що Курченко С.В. створив і безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі в нафтогазовій і банківській сфері на загальну суму близько 5 млрд гривень.
Створена з числа співробітників СБУ і ГПУ оперативно-слідча група формує доказову базу щодо протиправного постачання афілійованими з С.Курченком компаніями державним підприємствам НАК “Нафтогаз України”, ВАТ “Укртрансгаз”, ПАТДАТ“Чорноморнафтогаз” обладнання за завищеною вартістю; протиправної реалізації скрапленого газу через підконтрольні Курченко С.В. комерційні структури, укладення фіктивних угод з ТОВ “Газ України 2020” на поставку нафтопродуктів; привласнення коштів рефінансування Національного банку України і т.і…
В рамках роботи по справі допитано близько 550 осіб, проведено більше 100 обшуків, накладено арешт на особисті рахунки, рухоме і нерухоме майно на загальну суму понад 1,2 млрд грн, проведені арешти 4 осіб, які підозрюються у скоєнні злочинів.
Оголошено 11 підозр у скоєнні злочинів та обрано запобіжних заходів у вигляді утримання під вартою і домашнього арешту, в тому числі заступнику Голови НБУ Приходьку Б.В., колишньому заступнику Голови Харківської ОДА Дулубу В.Г. і колишньому заступнику Київської ОДА Максименку В.М.
Основному фігуранту справи – С.Курченку оголошено підозру в скоєнні злочинів та обрано запобіжний захід утримання під вартою.
Наразі правоохоронними органами вживаються заходи щодо затримання С.Курченка, який знаходиться в міжнародному розшуку. За наявними даними, він переховується в Росії, де в порушення українського законодавства набув громадянства Російської Федерації.
Найближчим часом будуть допитані свідки і підозрювані, які проходять за матеріалами справи, здійснені тимчасові доступи до документів і речей, ряд обшуків, накладено арешти на майно та кошти основних фігурантів виробництва з метою забезпечення відшкодування збитків, завданих державі їх діями. Матеріали по виділених епізодах кримінального провадження, затвердженими обвинувальними актами будуть направлені до суду.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас