З початку року аеропорт "Бориспіль" скоротив пасажиропотік на 11% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року аеропорт "Бориспіль" скоротив пасажиропотік на 11%

Казна та Політика
139
Державне підприємство “Міжнародний аеропорт” Бориспіль “(Київ), найбільший аеропорт країни, в січні-вересня 2014 року скоротило пасажиропотік на 11% порівняно з аналогічним періодом 2013 року – приблизно до 5,324 млн чоловік.
Як повідомили в прес-службі аеропорту, кількість вильотів літаків за дев’ять місяців 2014 досягло майже 56 тис.
У вересні поточного року аеропорт “Бориспіль” обслужив 6,244 тис. рейсів (3,119 тис. на відправку і 3,125 на прибуття), на яких було перевезено 649,2 тис. пасажирів.
На сьогоднішній день на регулярній основі з “Борисполя” виконують пасажирські регулярні і чартерні рейси 34 авіакомпанії в 78 аеропортів світу. В цілому з початку поточного року аеропорт обслужив 178 авіакомпаній з урахуванням вантажних перевезень, ділової авіації та ін.
Як раніше повідомлялося, ситуація в Україні призвела до значного зниження об’ємних показників на ринку пасажирських авіаперевезень. Основними факторами негативної тенденції стали зменшення купівельної спроможності населення, ділової та туристичної активності.
Зокрема, у зв’язку з скороченням авіакомпаніями планів польотів і зниженням завантаженості на рейсах базових і міжнародних авіаперевізників з березня поточного року спостерігається уповільнення росту, а в наслідок скорочення пасажиропотоку, який забезпечувався авіакомпаніями через головний аеропорт країни.
Крім цього, події в Криму та на сході України призвели до недоступності аеропортів міст Сімферополь, Донецьк, Луганськ.
ДП “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” є найбільшим аеропортом України із загальною займаною площею близько 1000 га. Підприємство має дві злітно-посадочні смуги: одну – довжиною 4000 м і шириною 60 м, другу – довжиною 3500 м і шириною 63 м. На території аеропорту розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас