Кабмін пропонує відслідковувати розрахунки вищих посадових осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує відслідковувати розрахунки вищих посадових осіб

Казна та Політика
975
Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді прийняти закон “Про запобігання та протидію легалізації доходів” вищих посадових осіб держави.
“Наступний законопроект, який уряд пропонує парламенту, -“Про запобігання та протидію легалізації доходів”. Він передбачає особливу процедуру фінансового моніторингу, а саме – перевірку всіх рахунків і розрахунків високопоставлених чиновників і публічних осіб I-III категорій”, – сказав прем’єр Арсеній Яценюк , виступаючи в парламенті у вівторок.
За його словами, під дію цього законопроекту підпадають вищі посадові особи країни, зокрема, президент, прем’єр, міністри, народні депутати.
“Будь-які розрахунки, як готівку, так і безготівкові, безпосередньо високопоставлених чиновників і членів їх сімей будуть підлягати особливій процедурі фінмоніторингу”, – додав прем’єр.
Нагадаємо, Кабмін також вніс до парламенту законопроект про протидію корупції, який передбачає обов’язкове електронне декларування чиновниками першої-третьої категорії своїх доходів і витрат. Законопроект передбачатиме введення обов’язкового електронного декларування всіх держчиновників першої-третьої категорії по доходах і видатках, і будь-яка людина зможе отримати доступ до цієї інформації. Крім цього, розширюється перелік того, що декларується, в тому числі будуть декларуватися і коштовності, і метали, і готівкова валюта.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас