США вже витратили на боротьбу з ІД $ 1,1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США вже витратили на боротьбу з ІД $ 1,1 млрд

Світ
287
Пентагон вже витратив $ 1,1 млрд на військові операції проти бойовиків “Ісламського держави” (ІД) в Іраку і Сирії з червня поточного року, повідомляється в оприлюднених матеріалах Центрального військового командування США.
Так, вартість снарядів і ракет, задіяних ВМС США, склала $ 62 млн. В цю суму входять 138 снарядів і 47 ракет “Томагавк”, випущених з бортів кораблів.
Обсяг коштів, витрачених на боєприпаси для ВПС, не розкривається, проте відомо, що вони скинули на позиції бойовиків в Іраку і Сирії близько 1 тис. снарядів.
У червні американські безпілотники почали польоти над територією Іраку в цілях розвідках про діяльність ІД. З 8 серпня американські ВПС стали наносити удари з повітря по позиціях бойовиків на півночі Іраку. У вересні США в складі міжнародної коаліції почали завдавати авіаударів по позиціях екстремістів ІД в Сирії.
“Ми все ще витрачаємо кошти в межах $ 7-10 млн на день, як я повідомляв минулого тижня, і це лише попередня оцінка. Ймовірно, цифри зміняться незабаром, так як почалася активна фаза операції”, – заявив журналістам офіційний представник Пентагону контр-адмірал Джон Кірбі.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас