Українці збільшили витрати на генератори в 7,5 раз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці збільшили витрати на генератори в 7,5 раз

Енергетика
1527
Магазини техніки поставили у вересні абсолютні рекорди з продажу автономних генераторів електроенергії, повідомили продавці. І пояснили це підготовкою українців до віялових відключень у столиці.
На порталі Aukro.ua розповіли, що за минулий місяць (порівняно з серпнем) витрати їхніх відвідувачів на покупку товарів в категорії «Генератори» зросли відразу в 6,5 разів. Підтвердили тенденцію і в інтернет-магазинах. «Попит на генератори виріс в рази. Порівняно з минулою осінню – на 300-700% (в залежності від типу пристрою) », – зазначив у розмові власник інтернет-магазину Rozetka Владислав Чечоткін.
У п’ятірці лідерів продажів знаходяться моделі, що працюють на бензині, в ціновому діапазоні від 2 до 3 тис. грн.
В інтернет-магазині Rozetka.ua лідерами продажів (згідно топу сайта) стали генератори в більш дорогому сегменті – 4-10 тис грн.
«Найчастіше набувають для обігріву приватних будинків. Тому що в квартирі їх зазвичай ніде зберігати», – відзначає Чечоткін. Хоча ті, кому є, ​​де зберігати покупкою, задоволені придбанням. «Пробував використовувати в момент відключення світла (живу в квартирі на п’ятому поверсі), і генератор тягнув мою квартиру повністю. Ще вистачало потужності на забезпечення сусідських квартир для роботи газових котлів та освітлення», – пише на форумі Олександр, який придбав досить дорогу модель генератора (9 тис. грн.) Він зберігає покупку в гаражі.
Продовжують користуватися попитом у покупців і обігрівачі, бум на які почався в кінці серпня. За даними аналітичної служби Aukro.ua, витрати українців в категорії «Опалювальні прилади» у вересні виросли на 175% (порівняно з серпнем).
Найбільшою популярністю користуються масляні обігрівачі в ціновому діапазоні 500-650 грн.
При цьому, за словами Владислава Чечоткіна, попит на обігрівачі прийшов в норму. «Ажіотажу немає. Попит є, але на тому ж рівні, як і в минулі роки», – констатував він.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас