Гонтарєва на цьому тижні летить у Вашингтон - зустрітись із главою МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва на цьому тижні летить у Вашингтон - зустрітись із главою МВФ

Казна та Політика
726
Глава Національного банку України Валерія Гонтарева цього тижня здійснить поїздку до Вашингтону, аби зустрітись із главою МВФ Крістін Лагард.
“У середу (8 жовтня, – ред.) я вилітаю до Вашингтона, де у мене буде зустріч з Крістін Лагард і паном Девідом Ліптоном. І ми будемо говорити про те, як усунути наші дисбаланси, щоб ми за півроку відновили наш промисловий потенціал”, – заявила вона.
Також Гонтарєва нагадала, що в МВФ поки не переглянули прогноз по падінню ВВП України. “На сьогоднішній день прогноз Національного банку по зростанню ВВП – це -8,3%. Консенсус світових фахівців каже, що це може бути -9-10%. Перегляд програми МВФ у нас очікують лише в кінці жовтня, тому на сьогоднішній день прогноз поки -6,5%. Але його робили ще в липні, тому скоріш за все, він буде переглянутий”, – зазначила вона.
Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр україни Арсеній Яценюк заявляв, що Україна має намір добиватися зміни умов програми кредитування stand by Міжнародного валютного фонду, враховуючи військовий конфлікт в країні.
Виділення Україні чергового траншу кредиту stand by МВФ має намір розглянути в середині грудня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас