Кумівство в Піднебесній: в Китаї понад 160 тис. осіб звільнено з номінально займаних посад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кумівство в Піднебесній: в Китаї понад 160 тис. осіб звільнено з номінально займаних посад

Світ
2270
У Китаї в рамках кампанії по боротьбі з корупцією 162 тис. осіб звільнені від номінально займаних посад, повідомляє газета “Женьмінь жибао”.
“Звільнення пройшли в апаратах центрального уряду та адміністраціях провінцій, а також на державних підприємствах, у фінансових та навчальних закладах країни”, – наводить видання витримки з доповіді центрального уряду. У документі наголошується, що розкриття нових випадків номінального зайняття посад каратиметься не тільки звільненнями, але і урізанням бюджету порушують закони відомств.
У китайських урядових установах в період стрімких економічних перетворень часто створювалися нові відділи та відомства. Це призвело до того, що ряд керівників стали наймати туди своїх родичів, що не з’являлися на робочих місцях, проте отримували зарплату і користувалися службовим автотранспортом.
За даними видання, також результатом проведених заходів стало скорочення на 120 тисяч числа службових автомобілів.
Боротьба з корупцією в Китаї
Антикорупційна кампанія, яка охопила всі рівні партійно-державного апарату, почалася після приходу до влади в 2012-2013 роках “п’ятого покоління” китайського керівництва на чолі з головою КНР, генеральним секретарем ЦК КПК Сі Цзіньпіном. За останній час під судом або слідством опинилися десятки чиновників і менеджерів держкомпаній.
Зокрема, розпочато розслідування діяльності колишнього члена постійного комітету Політбюро ЦК КПК Чжоу Юнкана, під слідством перебуває колишній заступник голови Центральної військової ради КНР, член Секретаріату і Політбюро ЦК КПК Сюй Цайхоу, який раніше очолював Головне політичне управління НВАК.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас