Земельні ділянки в Україні продаватимуться тільки через аукціони - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Земельні ділянки в Україні продаватимуться тільки через аукціони - віце-прем'єр

Нерухомість
879
Земельний кадастр в Україні буде публічним, а ділянки продаватимуться виключно через аукціони, заявляє віце-прем’єр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.
“Земельний кадастр буде публічним, а ділянки продавати виключно через аукціони”, – сказав він в ефірі “ТСН” на телеканалі “1+1” в неділю ввечері.
Він також зазначив: “Поряд з реформою децентралізації є ще одна реформа, яку ми зробимо – адже тепер колишній Держкомзем входить в моє підпорядкування. Із середини жовтня всі землі – комерційні ділянки – які є сьогодні в Україні, будуть продаватися виключно через аукціони. Адже сьогодні це дуже великий корупційний фактор, і його треба знищити. Також ми припинимо практику одноосібного прийняття рішень по землі, як це було раніше. Відтепер такі рішення будуть прийматися тільки за погодженням із сільськими та селищними радами. Бо сьогодні ці ради навіть не уявляють, що відбувається на їх територіях”.
Віце-прем’єр-міністр також підкреслив, що земельний кадастр зроблять публічним.
“Ми досить серйозно наповнимо земельний кадастр і відкриємо його, щоб всі бачили: земля, хто нею володіє, як використовується – це теж принципово важливо для прозорості використання земельного ресурсу, який завжди був корупційним”, – додав Гройсман.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас