Під закон про люстрацію потрапляє 94% керівного складу ДФС - глава відомства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під закон про люстрацію потрапляє 94% керівного складу ДФС - глава відомства

Казна та Політика
3127
У разі підписання президентом України Петром Порошенко закону про очищення влади, під його дію потрапить 94% керівного складу Державної фіскальної служби (ДФС) України, повідомив глава відомства Ігор Білоус.
“Ми всі в очікуванні рішення по закону про люстрацію, оскільки саме наш орган, як ніхто інший, потрапить під люстрацію. Я готовий сказати, що 94% керівного складу буде звільнено, якщо закон буде підписано. Це черговий виклик для всієї податкової та митної системи”, – сказав він на прес-конференції в Києві в п’ятницю.
І.Білоус додав, що подібна ситуація стане поштовхом для оновлення всієї системи.
Як повідомлялося, П.Порошенко під час виступу у Львівському національному університеті ім.Франка 3 жовтня заявив про намір підписати закон про очищення влади, при цьому не виключивши його поновлення в разі зауважень Венеціанської комісії.
16 вересня Верховна Рада з третьої спроби прийняла закон про люстрацію. Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що під дію цього закону потрапляє близько 1 млн осіб. За словами глави уряду, під цей закон потрапляє вся вертикаль української влади.
25 вересня на прес-конференції в Києві президент України Петро Порошенко повідомив, що ще не бачив остаточного варіанту закону про люстрацію і закликає представників громадськості протягом 10 днів, вивчивши цей закон, внести свої пропозиції щодо дій глави держави. Разом з тим, він зазначив, що має намір незабаром його підписати.
Разом з тим А.Яценюк та голова Верховної Ради Олександр Турчинов виступили за підписання і реалізацію закону про люстрацію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас