У скільки обійдуться ритейлерам протести в Гонконзі? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У скільки обійдуться ритейлерам протести в Гонконзі?

Світ
248
Демократичні протести в Гонконзі можуть обійтися рітейлерам в суму, що перевищує 2 млрд гонконгських доларів ($ 257, 61млн), підрахував банк ANZ.
Демонстрації збіглися з “золотою” тижневою відпусткою материкового Китаю, коли в місто прибуває величезний приплив покупців з материка. На китайських туристів припадає дві третини всіх відвідувачів Гонконгу.
Однак Китай тимчасово заборонив внутрішні тури в Гонконг через протести. Національне управління туризму Китаю закликало агентства призупинити проведення турів в Гонконг до подальшого повідомлення.
Рішення не стосується турів, які вже продані, але проте існують побоювання, що захід призведе до подальшого падіння в бізнесі. Гонконгські рітейлери з районів, розташованих поблизу протестів, такі як Causeway Bay і Mong Kok, змушені закрити магазини в зв’язку з безладами.
Деякі ресторани і бари також повідомили, що вони постраждали від уповільнення зростання бізнесу і закриття закладів раніше заведеного. “Продажі товарів класу люкс, косметичної продукції і споживчих товарів тривалого користування, безумовно, сильно постраждали”, – зазначив у звіті Раймонд Енг, старший економіст ANZ. – Продажі міні-маркетів та супермаркетів, по всій видимості, знизяться. Презентація нового смартфона також надасть додаткову підтримку в жовтні. Ми не можемо сказати, що внутрішнє споживання звалилося”.
Сотні тисяч людей з материкового Китаю, як правило, подорожують в Гонконг під час “золотого тижня” відпочинку, який починається 1 жовтня. Потоки туристів, що приїжджають заради магазинів предметів розкоші, провокують сплеск роздрібних продажів в місті.
Обсяг туризму в Гонконзі складає більше $ 38 млрд, і на нього припадає 3,9% ВВП Гонконгу в 2012 р.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас