Дані Китаю розчаровують: активність у сфері послуг впала до мінімуму за 8 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дані Китаю розчаровують: активність у сфері послуг впала до мінімуму за 8 місяців

Світ
188
Активність в сфері послуг Китаю у вересні впала до мінімальних рівнів за 8 місяців на тлі ослаблення ринку нерухомості.
У Китаї офіційний індекс менеджерів закупівель (PMI) у сфері послуг впав минулого місяця до 54,0 п. З серпневих 54,4 п.
Якщо індекс знаходиться вище 50 пунктів, то це означає, що ділова активність зростає. Якщо ж індекс становить менше 50 пунктів, то показник знижується.
Субіндекс сектора послуг впав до 52,5 п. у вересні з 53,6 п. в серпні, в той час як субіндекс для сектора послуг, включаючи нерухомість, авіацію і водний транспорт, був нижче 50.
“Підприємницька діяльність на ринку нерухомості стабілізувалася на низькому рівні, але залишається в межах допустимого рівня”, – повідомляє аналітик Цай Цзінь.
Слабкий попит на житлову нерухомість в Китаї обумовлений жорсткими умовами залучення іпотеки. У травні цього року Народний банк Китаю закликав найбільші банки прискорити видачу іпотечних кредитів.
Народний банк Китаю у вівторок пом’якшив стандарти іпотечного кредитування, оголосивши ряд заходів з метою підтримки послаблює ринку нерухомості країни, повідомляє агентство Bloomberg.
За перші 8 місяців цього року продажі житла в Китаї впали на 10,9%. Експерти очікують, що зниження цін на нерухомість продовжиться на тлі великого обсягу пропозиції на ринку житла і жорсткості умов кредитування.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас