Україна може побороти корупцію, якщо візьме приклад з Естонії та Грузії – західний експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може побороти корупцію, якщо візьме приклад з Естонії та Грузії – західний експерт

Казна та Політика
826
В той час як Збройні сили України протистоять зовнішньому ворогу, по країні також завдає удару внутрішній і дуже давній супротивник – корупція.
Про це на сторінках Wall Street Journal пише старший науковий співробітник Інституту світової економіки Андерс Аслунд. Експерт радить Україні взяти приклад з Грузії і Естонії в боротьбі проти корупції.
На його думку, це означає, що треба ліквідувати цілу низку державних регуляторних структур, або ж об’єднати їх в одну.
“Уряду варто знизити державні витрати. Корупційні виплати повинні бути усунуті. Скасування регулювання цін на газ і електрику варто розглядати саме в контексті боротьби з корупцією”, – пише Аслунд.
Він також пропонує бідним верствам населення України надати компенсації, якщо вони дійсно не можуть сплатити рахунки. Також експерт радить ліквідувати податкову міліцію, щоб захистити платників податків від незаконного переслідування.
“Чиновники повинні зосередитися на забезпеченні законності. Тобто має бути створена незалежна комісія, яка ретельно буде перевіряти всіх суддів і прокурорів в Україні і звільняти тих, кого запідозрять в корупції”, – йдеться в статті.
На думку Адерса Аслунда, події на Майдані дали шанс Україні нарешті позбутися корумпованої системи, яка роками виснажувала її.
Нагадаємо, що під час саміту YES в Києві Аслунд говорив, що Україна має почати “очищатися” від корупціонерів з уряду.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас