ГПУ завела справу на екс-міністра фінансів Колобова за розтрату 220 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ завела справу на екс-міністра фінансів Колобова за розтрату 220 млн грн

Кримінал
604
Генеральна прокуратура почала кримінальне провадження стосовно колишнього міністра фінансів Юрія Колобова за підозрою в розтраті 220 млн грн бюджетних коштів.
Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.
“Екс-міністр підозрюється в тому, що в злочинній змові з іншими чиновниками, з порушенням умов проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ “Укртелеком”, організували підготовку законопроекту про внесення змін до державного бюджету України, який направили в Кабінет Міністрів України. Це призвело до виділення 220 млн грн на придбання за рахунок держави телекомунікаційного обладнання для створення телекомунікаційної мережі спеціального призначення”, – сказано в повідомленні.
Справа розслідується за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
Нагадаємо, 30 вересня генпрокурор Віталій Ярема повідомив, що по цій справі проходять також екс-президент Віктор Янукович, екс-прем’єр Микола Азаров, діючий перший заступник міністра фінансів Антолий Мярковський, екс-глава Держспецзв’язку Геннадій Резніков, колишній член наглядової ради “Укртелекому” Георгій Дзекон, директор ТОВЕСУ” Ілля Солодовський.
Після цього на сайті “Укртелекому” з’явилася заява, в якій стверджується, що телекомунікаційна мережа спеціального призначення була побудована за кошти самої компанії.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас