В США вперше судять за продаж "шпигунських" програм для мобільних телефонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США вперше судять за продаж "шпигунських" програм для мобільних телефонів

Кримінал
1491
Влада американського штату Вірджинія пред’явила 31-річному пакистанцю Хаммаді Акбару офіційні звинувачення у продажу програмного забезпечення, що дає змогу отримати несанкціонований доступ до чужого смартфону. Згідно з оприлюдненими документами суду, ця справа стала першим в історії США судовим розглядом такого роду.
Акбар є главою компанії InvoCode, що знаходиться в пакистанському місті Лахор (північно-східна провінція Пенджаб). Він був арештований в Лос-Анджелесі минулого тижня. За даними влади США, Акбар впродовж чотирьох років рекламував і продавав додаток для мобільного телефону під назвою Stealth Genie.
Ця програма, як зазначають, будучи встановленою на чужий телефон, дозволяє отримати до нього несанкціонований доступ, зокрема, таємно прослуховувати розмови, що ведуться по даному апарату, читати листування, переглядати фотографії та записи в електронному календарі. Додаток Stealth Genie може бути встановлено на смартфони компаній Apple і Blackberry, а також пристрої на операційній системі Android.
Українських користувачів Android атакував SMS-вірус.
Передбачалося, що люди, які купували Stealth Genie мали встановити цю програму на чужий мобільний телефон самостійно, щоб стежити за ним. Для цього їм потрібно було заволодіти пристроєм всього на кілька хвилин. Після цього вони отримували можливість переглядати чужі дані з будь-якого комп’ютера, що має доступ до інтернету.
За відомостями влади США, близько 65% клієнтів InvoCode становили люди, які підозрювали своє подружжя в невірності.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас