Уряд планує ліквідувати всі нинішні фонди соцстрахування - профспілки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд планує ліквідувати всі нинішні фонди соцстрахування - профспілки

Казна та Політика
1761
Уряд розробив законопроект, який передбачає ліквідацію всіх фондів соціального страхування та створення на їх місці державної структури, яка розпоряджатиметься страховими коштами. Про це під час прес-конференції заявив голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.
“Уряд подав до парламенту законопроект” Про реформування системи загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації оплати праці “, який не відповідає європейським цінностям. Законопроектом передбачається ряд норм, які погіршують рівень соціального захисту працівників і членів їх сімей. Уряд пропонує зробити державними фонди соціального страхування, відсторонити від управління і нагляду працівників і роботодавців “, – сказав Осовий.
Він підкреслив, що не побачив серед запропонованих Президентом реформ реформу соціального страхування.
“Зате уряд зараз пропонує створити непрозору державну структуру з одноосібним державним управлінням в розпорядженні страховими коштами, а всі нинішні фонди соціального страхування будуть ліквідовані”, – зазначив Осовий.
Нагадаємо, 15 вересня Уряд запропонував Верховній Раді проголосувати пакет економічних реформ, який включає зміни в податкове і бюджетне законодавство.
Також повідомлялося, що Кабмін ініціює зниження ставки єдиного соціального внеску до 15% на суму зарплати, яка перевищує дві мінімальні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас