Уряд докапіталізував "Нафтогаз" на 22,4 млрд грн - для сьогоднішнього погашення єврооблігацій на суму $ 1,6 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд докапіталізував "Нафтогаз" на 22,4 млрд грн - для сьогоднішнього погашення єврооблігацій на суму $ 1,6 млрд

Фондовий ринок
674
Міністерство фінансів України з 22 по 29 липня збільшило обсяг придбаних цінних паперів в обмін на облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) на 22,44 млрд грн – до 96,61млрд грн, говориться в повідомленні Державної казначейської служби.
Відомство не уточнює, які цінні папери придбав Мінфін, проте раніше мова йшла про акції НАК “Нафтогаз України”, а сума докапіталізації практично дорівнює сумі, необхідній компанії для погашення 30 вересня єврооблігацій, випущених на $ 1,6 млрд під гарантії держави з купонною ставкою 9 , 5% річних.
Крім того, повна сума викупу цінних паперів відповідає верхній планці капіталізації “Нафтогазу”, яку Верховна Рада влітку цього року підняла на 63,27 млрд грн – до 96,61 млрд грн.
Як повідомлялося, після цього Кабінет міністрів 4 серпня доручив Мінфіну здійснити випуск ОВДП строком обігу до 10 років і ставкою до 14,3% річних для докапіталізації НАК. “Нафтогазу України” доручено було використовувати кошти від реалізації облігацій для покупки і резервування $ 3,1 млрд на рахунку компанії, відкритому в НБУ, кошти з якого будуть використовуватися за рішенням Кабміну.
Відповідно до меморандуму програми stand by з Міжнародним валютним фондом (МВФ) та інформацією з російсько-українських газових переговорів, що проходять за посередництва ЄС, цю суму “Нафтогаз” зарезервував для оплати за газ.
Крім того програма stand by припускає також капіталізацію НАК і пряму покупку ним за рахунок цих коштів валюти, необхідної для погашення єврооблігацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас