Кримчани навчились обходити обмеження на зовнішньоекономічні розрахунки, використовуючи Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримчани навчились обходити обмеження на зовнішньоекономічні розрахунки, використовуючи Bitcoin

Особисті фінанси
1861
Кримчани навчились використовувати Bitcoin для оплати покупок через інтернет. Про це на конференції розповів Михайло Чобанян, засновник “Kuna bitcoin agency”.
“Крим повністю позбавлений міжнародної банківської системи. І якщо потрібно здійснити якусь зовнішньоекономічну діяльність – в Криму це ніяк не зробити. Мається на увазі покупки через інтернет, оплата товарів та послуг, фінансові операції, тощо”, – зазначив фахівець.
“Якщо йти стандартним шляхом, через банк, то потрібно піти у відділення банку, відстояти чергу і відкрити рахунок, внести рублі, потім відстояти іще одну чергу через Керченську переправу. Потрапивши у Краснодарський край, треба піти в іще один банк, відкрити там рахунок, потім через інтернет-банкінг треба перегнати кошти з кримського рахунка на континентальний і лише потім провести платіж. Звичайній, зайнятій людині нереально робити всю цю процедуру. Тому мої колеги із Севастополя, Сімферополя купують за рублі біткоіни і вільно оплачують усе, що їм необхідно”, – розповів Чобанян.
Нагадаємо, 16 березня 2014 р. в Криму і м. Севастополі був проведений так званий “референдум” про статус півострова. 18 березня 2014 р. Президент Росії Володимир Путін підписав указ про приєднання півострова до Росії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас