Кредитний союз з Дніпропетровська викрав гроші вкладників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитний союз з Дніпропетровська викрав гроші вкладників

Кредит&Депозит
663
Керівництво дніпропетровської кредитної спілки “Соціум” зникло разом з грошима вкладників. Як пишуть місцеві газети, на початку вересня на будівлі офісу союзу з’явилося оголошення про те, що він припинив роботу.
З тих пір ошукані вкладники так і не можуть з’ясувати, куди зник союз і хто їм поверне гроші. Додзвонитися до дніпропетровського і київський філії “Соціум” не вдалося – телефони або не відповідали, або взагалі були відключені. Всього у спілки сім філій по Україні: у Дніпропетровську, Києві, Запоріжжі, Львові, Харкові, Одесі та Донецьку.
Свідоцтво про реєстрацію фінансової установи Нацкомфінпослуг видала союзу ще в 2004 році, а ліцензію на залучення вкладів “Соціум” отримав вже в січні 2014-го. На сайті союзу значиться, що депозити залучалися на дуже привабливих умовах – під 29,5% річних у нацвалюті.
Розмір депозитного портфеля союзу невідомий, але дніпропетровські видання пишуть про мільярди зниклих гривень. Правоохоронні органи про ситуацію повідомлені. Експерти вважають, що причиною цієї ситуації став перехід союзу в категорію фінансової піраміди, коли стали більше витрачати грошей, ніж залучати.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас